Nasleduj nás :

Prilba HJC RPHA 12, testovaná a overená spoločnosťou Morgane, zákazníkom Motoblouz


Test prilby HJC RPHA 12 od Morgane, zákazník Motoblouz .

HJC pokračuje vo svojej dynamike: prilba HJC RPHA 12 berie to najlepšie z RPHA 11 a integruje niektoré vylepšenia na zabezpečenie ešte optimalizovanejšieho výkonu. Dostal som toto nové prilba HJC práve včas, aby som sa zúčastnil endura 2024. Prvá 160-kilometrová jazda, prechod cez Côte d'Opale s dosť rozmarným počasím, počas ktorej som si všimol niekoľko zmien na tomto novom špičkovom športovom integráli.

Z hľadiska bezpečnosti: niečo nové

1350 g pre veľkosť XS

Prvou novinkou, povinnou pre túto prilbu, je certifikácia podľa normy ECE 2206, doteraz najnáročnejšie nariadenie.

Je vybavený škrupinou PIM EVO s novými výstužnými materiálmi vyrobenými z uhlíkových, aramidových a prírodných vlákien. Tieto materiály zlepšujú odolnosť proti nárazu... Dávajte pozor, aby ste " lámať hlavu » ako sa hovorí v ch'nord.

V porovnaní s predchádzajúcou verziou môžeme vďaka tejto novej funkcii vidieť niekoľko gramov navyše. THE prilba HJC RPHA 12 to znamená, že zostáva dokonale vyvážený s pocitom ľahkosti.

Estetika: je tu niečo pre všetky chute a farby

S cieľom potešiť veľký počet motocyklistov je táto prilba HJC dostupná v širokej škále grafiky. Najmä v 4 počiatočných možnostiach: Ottin, Lawin, Spasso a Enoth. Pre fanúšikov nášho champion Quartararo je tu aj tzv QUARTARARO REPLIKA. Nechýbajú ani tie z univerza Marvel, ako aj nová spolupráca s Netflixom a headsetom Squid Game

Aerodynamika: jednoducho POZORUHODNÁ!

Tvar prilby bol skúmaný vo veternom tuneli

Po testovaní v nárazoch +80 km/h a vysokých rýchlostiach vás môžem ubezpečiť, že jednou z veľkých predností tejto prilby je jej aerodynamika. Ukazuje pozoruhodnú stabilitu! Spojler je väčší ako na predchádzajúcej verzii.

Už žiadna bolesť krku, pri športovej jazde necítim žiadny odpor. Tvar prilby bol študovaný vo veternom tuneli, aby bol zaručený vysoký aerodynamický výkon.

Viditeľnosť: je perfektná

Nový priezor tohto prilba HJC RPHA 12 je oveľa väčšia ako predchádzajúca generácia. Zistil som, že je to perfektný štít pre jazdu na ceste aj na dráhe, pretože ponúka široký pozorovací uhol. Dokonca aj keď mám hlavu v riadidlách na športovom bicykli, nepociťujem nepohodlie s odrezaným zrakom na úrovni čela, s ktorým som sa už stretol na iných prilbách.

Nový mechanizmus priezoru sa však spočiatku v rukaviciach používa len ťažko. V skutočnosti si to vyžaduje čas na prispôsobenie. Prilba je vybavená bezfarebnou 2D obrazovkou, vysokovýkonnou fóliou Pinlock proti zahmlievaniu a druhou obrazovkou v tmavom dymovom odtieni pre maximálne pohodlie v závislosti od poveternostných podmienok.

Vetranie: dobre sa nám dýcha

Jedna zo skvelých nových funkcií prilba HJC RPHA 12 je ventilačný systém. Veľmi efektívne a príjemné na ovládanie. Jeho predný prívod vzduchu bol zväčšený v porovnaní s RPHA 11, aby sa zabezpečilo maximálne odhmlievanie. Vďaka bočným ventiláciám je efektívne eliminované prúdenie vzduchu, čím sa znižuje hluk vetra. 

Zvuková izolácia: malá nevýhoda

Napriek zmenám vykonaným na prilbe je ešte potrebné zlepšiť odhlučnenie. Stále pripomínam, že to nie je priorita tohto radu slúchadiel. Mne osobne to na krátke cesty nerobí problém. Na dlhé cesty je však vhodnejšie použiť štuple do uší, ak ste citliví na hluk.

Pohodlie: prilba HJC RPHA 12 je top!

Systém dvojitej D slučky a núdzová súprava

Vnútorná podšívka je vyrobená z pokročilej antibakteriálnej tkaniny, ktorá odvádza vlhkosť a rýchlo schne. Veľmi vítaná výhoda v horúčavách tohto leta. Je úplne odnímateľný a umývateľný pre jednoduchú údržbu. Pre nositeľov okuliarov prítomnosť drážok umožňuje ich vloženie a nový ventilačný systém eliminuje zahmlievanie okuliarov.

Prilba HJC RPHA 12 je konečne vybavená remienkom pod bradou so systémom spony s dvojitým D, najbezpečnejším zo všetkých uzamykacích systémov prilby a jediným povoleným na trati. Vďaka núdzovej súprave sú jeho lícne vypchávky ľahko odnímateľné záchrannou službou v prípade nehody.

Pozrite si produktový list

Kvalita / povrchová úprava 4.4
Pohodlie4.3
Vetranie 4.8
Zorné pole5
Hmotnosť4.2

Môj názor: Veľmi všestranná motorkárska prilba, ktorá hraničí s dokonalosťou!

Prilba HJC RPHA 12 je nepochybne jednou z najlepších športových celotvárových prilieb, ktoré si môžete v roku 2024 kúpiť, pretože vám umožňuje používať ju denne a tiež na okruhu. 
4.6

Zdieľajte tento článok

Morgane Verlet

6 rokov motorkár, no od malička pre to zapálený, motorka je pre mňa hobby, ktorému sa venujem hlavne na ceste, ale aj na okruhoch a teréne. Závislý na rýchlosti a iných pocitoch, ktoré poskytuje motorka, ale aj na krásnej krajine opálového pobrežia, kde som jazdil s mojím YZF R6 z roku 2005.

Bez komentára

Pridajte svoje