Nasleduj nás :

Čierna prilba Dexter Artemis, testovaná a overená Gaëlle, zákazníkom Motoblouz


Značka Dexter vyvinutá spoločnosťou Motoblouz ponúka novinku modulárna prilba, THE prilba Dexter Artemis vyrobené z uhlíkových vlákien. S triezvym, štýlovým vzhľadom a dosť dobre premysleným z hľadiska praktickosti vyrážam na dobrodružstvo s touto novou prilbou.

Helma Dexter Artemis: objav

Toto je pre mňa premiéra. V skutočnosti som nikdy nevlastnil modulárnu prilbu a som veľmi zvedavý a netrpezlivý, aby som to mohol otestovať. Prilba Dexter Artemis všetko potiahnuté uhlíkom. Vyberiem ho z krabice a hneď si všimnem jeho ľahkosť. So svojimi 1 483 g (overené, pre veľkosť M) sa skutočne javí ako jedna z najľahších prilieb na trhu (výhoda karbónu).

Esteticky je skôr triezvy a zároveň noblesný. Karbón mu dodáva skvelý vzhľad a malé červené „X“ na čele mi pripomína Harryho Pottera, som pripravený čeliť všetkým nebezpečenstvám!

Všestrannosť a prispôsobivosť

THE Prilba Dexter Artemis vyniká svojou všestrannosťou. Systém rýchlej demontáže bezfarebnej obrazovky bez použitia náradia mi umožňuje jednoduchú inštaláciu dodaného Pinlock, čím sa zabráni zahmlievaniu v chladnom a vlhkom počasí. Jeho kompletne vyberateľný a za studena umývateľný interiér navyše zaisťuje dokonalú hygienu a udržiava ho svieži a čistý po každom veľkom výlete. Ďalšie odnímateľné prvky: maska ​​na nos a podbradník proti víreniu; malé doplnky, ktoré chránia pred nepriaznivým počasím a vonkajšími prvkami pri zachovaní pocitu pohodlia.

Upozorňujeme, že prilba je predisponovaná na príjem komunikačného systému Bluetooth: Dexter d1 sólo tiež dostupné v DUO.

Všimol som si dve malé kresby znázorňujúce okuliare na každej strane lícnych vankúšikov: sú to priestory, ktoré uľahčujú prechod ramienok okuliarov. Dobre myslené!

Miesta uľahčujúce prechod ramienok okuliarov

V sedle

Využívam mierne a chladné počasie na testovanie tejto novinky prilba Dexter. Ľahko sa nasúva a je dosť pohodlné, musím uznať, s jemnými malými penami. Potom zdvihnem chránič brady tak, že palcom ovládam otvárací systém na prednej strane prilby (otvára sa perfektne do 90 stupňov). Zamknem podbradný remienok prilby pomocou mikrometrickej kovovej pracky (je to jednoduchý a presný systém zapínania a nastavovania pomocou vrúbkovaného jazýčka, ako na lyžiarskych topánkach), sklopím chránič brady a idem na roadster. malá prechádzka po krajine.

mikrometrická pracka: systém zapínania prilby Dexter Artemis
Kovová mikrometrická pracka

On je prilba uši!

AIE Aie Aie, po 50 km/h už cítim, ako sa vietor rúti do prilby a so stúpajúcou rýchlosťou začína byť čoraz viac cítiť nepríjemný hluk. Nerozumiem tomu, pretože prilba má protiveternú klapku, ktorá má účinne znižovať hluk vetra a vonkajších prvkov. Po 90 km/h si hovorím, že štuple do uší sú naozaj nevyhnutné... Na diaľnicu sa ani neodvážim, lebo pri 130 km/h to musí byť neznesiteľné. Prídem do mesta a ustálim sa na 50 km/h, oceňujem navrátený kľud. Bez problémov zdvihnem chránič brady aj so zimnými rukavicami. Pocit je to skôr príjemný, s tvárou vo vetre napriek chladu máte dojem, že ste v kabriolete.

Poďme vyvetrať!

THE prilba Dexter Artemis má 2 uzatvárateľné ventilácie: jednu na úrovni brady a jednu na vrchu prilby. Priznám sa, že som mal veľké problémy aktivovať prednú, aby som ju zatvorila: odoláva, rukavica sa mi po nej šmýka. Na druhej strane pre vyššie uvedené žiadne ťažkosti ani počas jazdy. Na zadnej strane prilby je umiestnený aj pevný odsávač vzduchu.

Mierne cítim prúdenie vzduchu, keď sú otvory otvorené, ale nie je to zrejmé. Aby ste videli, kedy je naozaj horúco.

Panoramatické videnie

prilba Dexter Artemis testovaná v teréne!

Otvorenie prilba Dexter Artemis ponúka veľmi dobrý pozorovací uhol na šírku aj na výšku. Bezfarebná obrazovka proti poškriabaniu ponúka jasný panoramatický výhľad na krajinu, čo je veľmi praktické pri predbiehaní (vyhnete sa tak otáčaniu trupu, aby ste videli, čo je v mŕtvom uhle).

Vychádza slnko a ja sa rozhodujem aktivovať opaľovací krém pomocou tlačidla na ľavej strane prilby. Všetko funguje dobre, až na to, že z výrezu, ktorý dáva priestor môjmu malému nosu, sa mi skoro krútia oči. Naozaj, toto je v mojom zornom poli, neklesá dostatočne ďaleko. Nakoniec som si na to zvykol počas zvyšku mojej cesty, ale priznám sa, že to nie je veľmi príjemné...

Tlačidlo na aktiváciu opaľovacieho krému

Zaručená bezpečnosť

THE Prilba Dexter Artemis vyhovuje schvaľovacej norme 22.06; to znamená, že bol podrobený niekoľkým skúškam odolnosti, pevnosti a oveľa prísnejším požiadavkám ako predchádzajúca norma 22.05. Ak sa chcete dozvedieť viac, neváhajte a prečítajte si náš článok o Norma ECE 22.06.

Navyše je navrhnutý s viachustotnou vložkou EPS, kde polystyrén absorbuje nárazy s rôznou hustotou v závislosti od oblastí, ktoré sa majú chrániť. O bezpečnosť sa stará aj systém odsávania peny. Hoci vonkajší plášť rozdeľuje rázovú vlnu, hlavné tlmenie zabezpečuje vnútorný plášť z expandovaného polystyrénu (EPS). Tento neelastický materiál absorbuje nárazy, ale nevracia sa do pôvodného tvaru, čo si vyžaduje výmenu prilby po náraze, aby bola zaručená optimálna ochrana. Je to trochu technické, ale je dôležité vedieť, do čoho dávate hlavu!

hlava na hlave s prilbou Dexter Artemis

Prší, prší, Dexter ...

Predpoveď počasia mi poskytla veľa daždivých dní, čo mi umožnilo otestovať vodotesnosť Prilba Dexter Artemis. Naozaj ponúka spoľahlivú ochranu pred dobrými a dlhotrvajúcimi sprchami! Vďaka vzduchotesným tesneniam, obrazovke Pinlock a ventiláciám som si mohol užiť pohodlnú jazdu bez strachu z nepriaznivého počasia. Viditeľnosť zostáva jasná a zaručuje bezpečnú a príjemnú jazdu bez ohľadu na poveternostné podmienky.

vráťte sa ku kompletnému testu tejto prilby Dexter Artemis v Hauts de France

Pozrite si produktový list

Zvuková izolácia1
Vetranie4
Pohodlie5
Hmotnosť5
Hodnota za peniaze4.5
Zorné pole4.5

Môj názor: modulárny, ktorý kombinuje estetiku a všestrannosť!

S inteligentnými funkciami, ako je odnímateľný interiér, opaľovací krém, podbradník proti víreniu a kryt nosa, oba odnímateľné, zjednodušené priechody pre stranice okuliarov a možnosť vybavenia interkomom, je táto prilba Dexter Artemis navrhnutá tak, aby vyhovovala naše potreby... v meste. Príliš hlučný od 50 km/h je ideálny pre mestského cyklistu za viac ako rozumnú cenu. Jeho karbónový vzhľad ponúka veľmi krásnu estetiku a veľmi správnu hmotnosť na svoju kategóriu.
4

Zdieľajte tento článok

Bez komentára

Pridajte svoje