Nasleduj nás :

Batožina na motorku: Vyberte si kufre alebo vrchný kufrík kompatibilný s vašou motorkou


Ak existuje oblasť, v ktorej neexistujú žiadne normy, je to oblasť motocyklovej batožiny! Medzi hornými kuframi, kuframi, podperami a kompatibilnými alebo nekompatibilnými platňami je jednoznačne čo stratiť. Tento krátky sprievodca sa zaoberá problémom, ktorý vám pomôže lepšie vidieť pri výbere batožiny na motorku!

Mäkké sedlové brašne, ultra kompatibilná motorkárska batožina

Mäkké podsedlové tašky, ktoré sú ideálne na potešenie z cestovania na motorke, majú mnoho výhod, ako napríklad nízky rozpočet alebo modulárny objem. Dodávame, že sú univerzálne, teda že sa prispôsobia všetkým motocyklom na trhu. Pomocou sady upevňovacích popruhov a/alebo napínačov ich môžete zaistiť všetkými možnými konfiguráciami zadnej pracky. Zadná pracka je zadná časť rámu motocykla, ktorá podopiera sedlo.

Veľmi praktické najmä pre vzácnejšie alebo staršie motorky, ktoré sa celkovo ťažko vybavujú batožinou. Cesty v dobrodružnom štýle, ktoré často vedú mimo cesty, tiež nájdu to, čo hľadajú, napríklad s Rozsah Kriega.

Dištančné vložky pre optimálne pohodlie a bezpečnosť

Mäkké podsedlové brašne, najkompatibilnejšia motorkárska batožina na trhu
Mäkké nohavičky získavajú svoje pruhy v teréne

Pre maximálny jazdný komfort sa odporúča pár dištančných vložiek s motocyklovými taškami. Sú to konštrukcie z kovových tyčí alebo rúrok, ktoré sa majú upevniť na oboch stranách zadnej slučky. Dištančné vložky zabraňujú tomu, aby sa brašne pri nakladaní nebezpečne priblížili k zadnému kolesu tým, že ich držia na mieste. Niektoré tašky sa dajú pripevniť aj priamo na ňu.

Dištančné podložky sú špecifické pre každý motocykel. Vyberte si značku, model a ročník motocykla a zistite, ktoré podložky sú s ním kompatibilné.

Všeobecné motocyklové puzdrá, ale špecifické podpory

Kufre pohodlnejšie na používanie a lepšie integrované do radu motocyklov znásobujú výhody. Výrobcovia ako Givi , Shad , Kappa alebo SW-Motech ponúkajú široký sortiment kufrov všetkých štýlov a kapacít. Od veľkého dobrodruha cez malý historický roadster až po športové auto, každý môže cestovať a mať pri sebe to, čo potrebuje!

Podpora kufra motocykla, špecifická pre každý motocykel

Podpora SW-Motech pre motocyklové kufre kompatibilné s Moto-Guzzi
Diskrétna podpora kompatibilná s púzdrami SW-Motech

Aj tu sú podpery kufrov špecifické pre každú značku a predovšetkým špecifické pre každý motocykel. Preto sa musíte uistiť, že dostanete nosič na kufre značky vašich kufrov a kompatibilný s vaším motocyklom.

Treba poznamenať dve výnimky z tohto pravidla:

  • Givi zdieľa svoje upevňovacie systémy (Monokey, Monolock atď.) s Kappa . Obe značky patria do rovnakej skupiny od roku 1991.
  • SW-Motech ponúka adaptačné sady pre puzdrá iných značiek ( Givi , Kappa , Hepco & Becker atď.)

V každom prípade vám v Motoblouz uľahčíme život s naším výberom dielov: na stránke „Montážne držiaky a súpravy“ vyberte svoju značku, model a ročník motocykla. Všetky médiá kompatibilné s vašou motorkou budú filtrované za vás. Stačí si vo filtroch vybrať značku, ktorá vám vyhovuje, aby ste našli kompatibilné médiá.

Platinum alebo neinštalovať vrchný kryt na môj motocykel?

Vrchný kufrík Givi s platňou Monokey namontovanou na cestnom motocykli Honda
Vrchné puzdro Givi , môžeme vidieť voliteľnú prispôsobiteľnú platňu, tu v hliníku

Rovnaké príčiny, rovnaké dôsledky pre vrchné kufre: na svoj motocykel budete môcť namontovať vrchný kufrík za predpokladu, že máte kompatibilné príslušenstvo od značky. To znamená, že konfigurácia sa líši od jednej značky k druhej:

  • Givi a Kappa poskytnúť voliteľný štítok spojený s podperou špecifickou pre každý motocykel. Ak váš motocykel už má nosič batožiny, bude to jednoducho voliteľný štítok. V opačnom prípade bude montážna sada obsahovať aj dodatočnú konzolu na pripevnenie k zadnej slučke.
  • Španielsky Shad poskytuje štítok s horným kufrom, ale musí byť namontovaný na podperu Top Master špecifickú pre každý motocykel, a preto je k dispozícii ako voliteľná výbava.
  • V SW-Motech, budete potrebovať nosič batožiny od značky, ak ho vaša motorka štandardne nemá, a tiež adaptačnú sadu alebo platňu podľa prípadu.

Ak plánujete vybaviť svoj motocykel horným boxom a taškami, existujú nosiče, do ktorých sa zmestí oboje.

Upevňovacie systémy podľa značky motocyklovej batožiny

Givi a Kappa

Motocykle vybavené kuframi Givi a hornými boxmi

Systém Givi Monokey: Systém predstavený Givi umožňujúci otvorenie kufra alebo vrchného kufra a jeho odpojenie od motocykla jediným kľúčom.

Systém Givi Monokey Strana: špeciálne navrhnuté pre bočné kufre, s upevňovacími bodmi prispôsobenými tomuto použitiu

Givi Monokey Strana Vačky: Výkonnejší typ uzamykania kufrov a horných boxov špeciálne navrhnutý pre motocykle jazdiace v teréne

Givi Monorack: Systém nosiča batožiny pre motocykle, ktoré ním nie sú vybavené, pripravený prijať vrchný kryt od značky (zvyčajne Monokey).

Systém Givi Monolock: Doska pre vrchné kufre malých skútrov a motocyklov

SW-Motech

Trail Ducati DesertX vybavená motocyklovou batožinou SW-Motech

Bočná podpora SW-Motech PRO: Je to špecifické pre každý motocykel. Táto oceľová podpera s hrúbkou 2,5 mm je mimoriadne odolná. Montuje sa čo najbližšie k vášmu motocyklu a ťaží zo značkového uzamykania QUICK-LOCK.

Podpora kufra SW-Motech EVO: Podpery EVO je možné zložiť a rozložiť v priebehu niekoľkých sekúnd. Ak odídete bez batožiny, na motorke zostane na svojom mieste len niekoľko takmer neviditeľných kotviacich bodov.

SW-Motech slc: Špeciálne navrhnuté pre historické motocykle, roadstery a ľahké športové autá. Tieto bočné podpery SLC sú vyrobené z ocele. Sú špecifické pre každú motorku a nedeformujú jej vzhľad.

Podpora SW-Motech slh: Rýchly systém na inštaláciu (a odstránenie) na vzperu blatníka vášho Harley-Davidson. Môžete ho skombinovať aj s originálnym príslušenstvom Harley-Davidson ako je Sissybar alebo nosič batožiny.

Shad motorkárska batožina

Shad moto batožina, systémy kompatibilné s vašou motorkou

Shad 3P Systém: Diskrétny 3-bodový montážny systém na umiestnenie motocyklových kufrov, ktorý zaisťuje dobrú integráciu s dizajnom motocykla.

Shad 4P Systém: Pre motocykle s ťažšou batožinou má táto podpera kufra 4 upevňovacie body.

Podpora horného puzdra Top Master: Podpera, ktorá funguje ako nosič batožiny, určená na uloženie dosky dodávanej s horným kufrom Shad .

Zdieľajte tento článok

Loic

Redaktor a tester pre Motoblouz , som bezvýhradný fanúšik ciest so zákrutami. Motorka je pre mňa únikový aj dopravný prostriedok.

Bez komentára

Pridajte svoje