Nasleduj nás :

Ako si vybrať správnu veľkosť pre výbavu na motorku?


Výber správnej veľkosti pre vaše motocyklové vybavenie

Vybrať správnu výbavu na motorku nie je vždy jednoduché, no keď k tomu pridáte faktor veľkosti, môžete sa niekedy zmiasť... Helma, bunda na motorku, čižmy, rukavice atď. : výber správnej veľkosti ovplyvňuje pohodlie, ochranu, ktorú ponúka výbava a samozrejme štýl. Buďte si istí, že medzi vzhľadom vreca na zemiaky a príliš horúcou bubnovou sušičkou existuje šťastné médium, ktoré nie je také zložité nájsť podľa našich rád.

Prilba na motorku: Nebojte saleto

Výber správnej veľkosti prilby niekedy zahŕňa mierne nepohodlie počas premier kilometrov
Nová prilba môže poskytnúť trochu tesnú podporu počas prvých niekoľkých kilometrov

Výber správnej veľkosti prilby je rovnako otázkou pohodlia, ako aj bezpečnosti. Predmet by sa preto nemal brať na ľahkú váhu. Príliš malá prilba stlačí vašu lebku až do nepohodlia, zatiaľ čo príliš veľká prilba nebude v prípade potreby plniť svoju ochrannú úlohu tak efektívne.

Ak chcete vedieť, či vám prilba sedí, pri preberaní skontrolujte, či nepláva. Medzi peny a líca by ste mali vkĺznuť len dvoma prstami. Pocit stlačenia v lícach nie je problém s vedomím, že peny sa používaním usadia. Ak je prilba príliš malá, rýchlo pocítite nepohodlie, často okolo hlavy.

Rôzne miery použité v tejto príručke. Ušetríme vám veľkosť!

Výber správnej veľkosti prilby na motorku

Nebojte sa, operácia je mimoriadne jednoduchá: zoberte zvinovací meter (alebo kúsok povrázku, ktorý potom zmeriate) a zmerajte si obvod hlavy – teda obvod hlavy – 2,5 cm nad obočím. Pozrite si tabuľku korešpondencie pre konkrétnu značku, ktorá je k dispozícii na každom produktovom liste. To je všetko, kľúče na výber správnej veľkosti prilby máte v ruke!

Veľkosti motocyklových prilieb si zachovávajú určitú homogenitu od jednej značky k druhej:

Bežné zhody veľkostí motocyklových prilieb na základe obvodu hlavy

Univerzálna veľkosťXSSMLXL2XL
Obvod hlavy (v cm)53-5455-5657-5859-6061-6263-64
Hodnoty sa však môžu v určitých prípadoch líšiť.

Problémom prilieb je, že výrobcovia niekedy majú svoje špecifiká týkajúce sa morfológie lebky. Povedať, že nemáme hlavu na /tu umiestnite značku podľa vlastného výberu/ je teraz do istej miery zneužiteľné, stáva sa, že nenájdeme komfort očakávaný od prilby zvolenej v jej bežnej veľkosti. Ak sa to niekedy stane, pamätajte, že vrátenie je v Motoblouz zadarmo; stačí si teda ako náhradu objednať inú veľkosť alebo konkurenčnú prilbu!

Motocyklová bunda: Noste ju vypasovanú

Motorkárska bunda nasadená na motorkára jazdiaceho na Triumphu
Je vybavená motorkárskou bundou správnej veľkosti

Vidíme to na zákazníkoch, ktorí nás chodia navštíviť do našich obchodov: motorkári spontánne inklinujú k mierne voľnej bunde. Predstavujeme si teda získanie pohodlia tým, že sa budeme voľnejšie pohybovať. Zlý reflex.

Je skutočne lepšie zvoliť si skôr vypasovanú bundu. Po prvé, pokiaľ ide o štýl, neexistuje žiadna fotografia. No predovšetkým oproti všetkým očakávaniam v statike bude vypasovaná bunda pohodlnejšia. Zabráni jej zachyteniu vetrom a šúchaniu, bez toho, aby vám bránila nosiť pod ňou sveter, keď sa ochladí. Bunda s padákom? Zlý nápad !

Dobrodružná bunda, ktorú nosí trailový pilot na Ténéré
Najtechnickejšie bundy určené na cestovanie znásobujú úpravy

Výber správnej veľkosti motorkárskej bundy

Meranie hrudníka tam, kde je najširšie, zostáva štandardným meraním pre výber správnej veľkosti bundy. To znamená, že na rozdiel od prilieb nájdete viac informácií o špecifikách produktov každej značky na produktových listoch našich búnd. Pozrite si odkaz „Sprievodca veľkosťami“. Napríklad u Dexter je špecifikovaná veľkosť pásu, chrbát alebo dĺžka rukávov, čo vám naozaj pomôže pri výbere.

Moto nohavice: Správna dĺžka pre nohy...

Dĺžka nohavíc, dôležité výberové kritérium pre výber veľkosti vašich motocyklových nohavíc
Vaše motorkárske nohavice môžu byť príliš dlhé, keď stojíte

Tak ako by sme si spontánne vybrali príliš veľké bundy, tak k motorkárskym nohaviciam by sme sa ponáhľali za príliš krátkymi vecami! Tento paradox možno vysvetliť tým, že nohavice si často skúšame v stoji a v tejto súvislosti môžu byť nohavice motorkárskych nohavíc dlhé, veľmi dlhé...

Nenechajte sa oklamať: po prijatí si oblečte nohavice a staticky vylezte na motorku. Po usadení musia byť ochranné škrupiny dostatočne pred kolenami a bedrami. Budete tiež môcť vidieť skutočnú dĺžku nohavíc.

motorkárske nohy namontované na jej motorke, pričom mala na sebe motorkárske nohavice zjavne príliš malé
Otestujte si nohavice priamo na motorke a skontrolujte veľkosť v sede

Výber správnej veľkosti nohavíc na motorku

"Správna dĺžka nôh je, keď sa chodidlá dotýkajú zeme." Nie je to zlé, ale pre motorkárske nohavice je referenčným meraním skôr obvod pása a/alebo obvod bokov. Dĺžka vnútorného švu, ak ju udávajú výrobcovia, sa však ukáže ako veľmi užitočná. Pohľad na „Sprievodcu veľkosťami“ na každom produktovom liste bude tiež informatívny, aby ste poznali špecifiká každej značky.

Motocyklový oblek: Jemná alchýmia

Motorkár v motorkárskej teplákovej súprave sedí na svojom stroji
Dostatočne vypasovaná, ale aj dostatočne nastaviteľná, motorkárska kombinéza!

Motorkárska kožená kombinéza zostáva výbavou, ktorej veľkosť zostáva najťažším výberom. Rovnováhu medzi dostatočným rozsahom pohybu a dostatočným prispôsobením na udržanie mušlí na mieste nie je vždy ľahké nájsť na premier pokus. Našťastie výrobcovia vo všeobecnosti špecifikujú veľa rozmerov v „Sprievodcovi veľkosťami“ svojich produktových listov.

Niet divu, že je nepríjemné chodiť alebo stáť. Aj tu otestujte svoju kombináciu po prijatí tak, že zaujmete polohu na svojom motocykli. Ideálne je v prípade potreby si zospodu nasadiť chrániče chrbta a hrudníka. Mali by ste sa cítiť pohodlne, bez toho, aby ste sa vo vnútri vznášali. Nezabúdajte, že ešte bude trvať niekoľko sedení na trati alebo pár jázd na ceste, kým sa „vláme“, teda prispôsobí vašim mieram a pohybom. Pozrite si naše sprievodca nákupom teplákov pre viac detailov !

Motocyklista v pozícii na svojom stroji, riešenie pre výber správnej veľkosti obleku
Otestujte oblek v polohe na motocykli

Výber správnej veľkosti motorkárskeho obleku

Pri veľkosti motorkárskej kombinézy bude základom zmerať si obvod hrudníka v jeho najširšom mieste (ako pri bunde) a obvod bokov (ako pri nohaviciach). Potom upresnite svoj výber veľkosti skontrolovaním dodatočných rozmerov špecifikovaných výrobcom: dĺžka vnútorného švu, dĺžka ramena atď.

Moto rukavice: Na prst a oko

Motorkár ukazuje dlaň svojich rukavíc na motorku
Výber správnej veľkosti rukavíc na motorku

Dĺžka prstov je kritériom číslo 1 pri výbere rukavíc, ktoré vám vyhovujú. Niekoľko milimetrov zemepisnej šírky je nevyhnutných na to, aby končeky vašich prstov neboli pod tlakom, keď stlačíte rukoväte motocykla. Táto konfigurácia končí prerušením obehu ku končekom prstov, čo je nepríjemné, najmä keď je zima.

Veľkosti motocyklových rukavíc sú relatívne štandardné od jednej značky k druhej, takže tu môžeme zdieľať všeobecnú tabuľku:

Bežné zhody veľkostí pánskych motocyklových rukavíc

Univerzálna veľkosťXSSMLXL2XL3XL/XYL4XL/XZL
Veľkosť USA7.588.599.51010.511
Obvod ruky v CM1920,321,622,924,225,426,727,9

Bežné zhody veľkostí dámskych motocyklových rukavíc

Univerzálna veľkosťSMLXL
Veľkosť USA77,588,5
Obvod ruky v CM17,81920,321,6
Hodnoty sa však môžu v určitých prípadoch líšiť.

Naopak, príliš široké rukavice na motorku budú tiež robiť problém kvôli tvorbe nepríjemných záhybov na dlani. Tablety s utiahnutím rukoväte, to skončí naozaj bolestivé. A ak sa nedržia správne, nemohli by poskytnúť dostatočnú ochranu alebo dokonca v prípade misky úplne spadnúť...

Snímka obrazovky produktového listu Motoblouz so zvýrazneným odkazom na sprievodcu veľkosťami
Odkaz na sprievodcu veľkosťou!

Výber správnej veľkosti rukavíc na motorku

V prípade rukavíc na motorku je užitočným meraním obvod ruky. Obtočte ruku krajčírskou páskou, prejdite na spodok malíčka a do priehlbiny medzi palcom a rukou. S ohľadom na tento rozmer si pozrite tabuľku zhody v „Sprievodcovi veľkosťami“ pre moto rukavice, o ktoré máte záujem, aby ste si vybrali správnu veľkosť.

Motocyklové topánky: Jazdite pravou nohou

Výber správnej veľkosti topánok na motorku
S veľkosťou motocyklových topánok žiadne tajomstvo!

Čižmy sú pravdepodobne najjednoduchšou kategóriou vybavenia, z ktorej si môžete vybrať. Nezabudnite však sledovať možnosti úpravy obvodu lýtka, ak ste z tohto pohľadu silný typ. Elastický klin alebo remienky so suchým zipsom by sa mohli ukázať ako prospešné z hľadiska pohodlia.

Výber správnej veľkosti pre vaše motocyklové topánky

Na čižmách teda nič výnimočné: vo väčšine prípadov si stačí vybrať veľkosť, ktorá je pre vás obvyklá. Čižmy od niektorých výrobcov zvyknú sadnúť trochu malé, iným trochu veľké. Podrobnosti o tejto téme nájdete v recenziách zákazníkov.

Zákaznícke recenzie, vítaná pomocná ruka!

Verte skúsenostiam iných motorkárov!

Každá značka vybavenia, každý produkt môže mať svoje špecifiká z hľadiska veľkosti. Toto je miesto, kde vám recenzie zákazníkov môžu poskytnúť serióznu pomocnú ruku. Na Motoblouz ťaží takmer každý produkt zo spätnej väzby od každého, kto si ho kúpil pred vami. Keď je strih atypický, môžete si byť istí, že nebudete premier , kto to zažije. Nájdite si čas na prečítanie týchto recenzií. Nezabudnite si tiež skontrolovať názory na farebné varianty (napríklad iné dizajny rovnakej prilby), aby ste obohatili svoju vzorku.

Zdieľajte tento článok

Loic

Redaktor a tester pre Motoblouz , som bezvýhradný fanúšik ciest so zákrutami. Motorka je pre mňa únikový aj dopravný prostriedok.

Bez komentára

Pridajte svoje