Nasleduj nás :

Cross prilba Airoh Twist 2.0, testovaná a overená Mathilde, zákazníkom Motoblouz


Som fanúšikom Airoh . Precestoval som s ním 40 000 kilometrov karbónová prilba Airoh Commander na moju hlavu a nikdy ma to nesklamalo. Pripadá mi to jednoducho dokonalé. Preto je veľmi pozitívne, že som to testoval cross prilba Airoh Twist 2.0. Verdikt? On je iný! A určite cross .

Cross prilba predovšetkým

Poznámka: moja láska pre značka Airoh posunul moju voľbu smerom cross prilba Airoh Twist 2.0. Inými slovami, neštudoval som produktový list tri hodiny; jednoduchý názov Airoh posunul moje rozhodnutie. Chyba ! Toto je pripomienka, aby ste si vždy pred začatím prečítali produktový list. Pretože sa tam objavujú podstatné prvky a môžu značne zmeniť váš zážitok 😉

Bez obrazovky, dobré vetranie

Premier prvkom, ktorému som nevenoval pozornosť, bola obrazovka: cross prilba Airoh Twist 2.0 nemá to. Je to skutočná cross prilba, je dostupná bez priehľadnej clony alebo opaľovacieho krému. Niet na výber, budete musieť investovať do dobrej masky (alebo jazdiť so zavretými očami kvôli rýchlosti, slnku, lietajúcim zvieratám).

Toto „bez obrazovky“ sťažilo prvé dni testovania, pretože som jednoducho nebol vybavený. A ak sme zvyknutí vyraziť na svahy, toto nebolo na programe prvých dní testovania tejto prilby, ktoré boli naozaj zamerané na „cestu“. Môžem preto bez toho, aby som sa mýlil, potvrdiť: cross prilba Airoh Twist 2.0 nie je cestná prilba. Je to cross prilba, ktorá sa dá použiť, keď idete do terénu. Navyše skutočnosť, že nemá obrazovku, je zámerná voľba: vďaka tomu je oveľa ľahšia (k tomu sa vrátime nižšie).

Poznámka: Niekde som čítal, že talianska značka Airoh v skutočnosti ponúka dva druhy prilieb, off-road prilby a cestné prilby. Je len na vás, aby ste si vybrali ten správny!

Zorné pole je jednoznačne dobré, pretože vo výhľade neprekáža žiadna obrazovka ani slnečné okuliare. Bude však definovaný maskou, ktorú si vyberiete. Rovnako ako prilbu, nezabudnite si starostlivo vybrať masku. Rozhodol som sa pre cross maska Shot Iris 2.0 : kombinácia dvoch, maska ​​+ cross prilba Airoh , ponúka dobrý výsledok. Pohodlnejšie, aj na cesty, ľahké, odvetrané.

Jemné poslanie interkomu

Ďalšia výzva teda bez obrazovky: vzduch nevyhnutne prenikne do prilby, čím sa komunikácia s interkomom trochu skomplikuje... V skutočnosti sme zvyknutí jazdiť s interkomom, Max a ja. Praktické na odbúranie nudy na dlhých cestách a lepšia komunikácia v teréne. Hoci je mikrofón integrovaný najlepšie, ako som mohol, na prednej strane slúchadiel, má tendenciu zachytiť všetok okolitý hluk. Komunikácia nie je skvelá, ale opäť to nie je príliš prekvapujúce vzhľadom na miesto určenia.

testovanie prilby Airoh Twist na off-roadových cestách

Zachytený vo vetre

Ďalší dôsledok nedostatku clony: nebezpečný odpor vetra na diaľnici. Táto prilba má obmedzené použitie v teréne, na malých vidieckych cestách alebo v centre mesta. Toto nie je prilba na hodiny jazdenia alebo v plnej rýchlosti na diaľnici.

Kvalita Airoh

Aj keď tieto detaily menia moje skúsenosti, najmä vo vzťahu k veliteľovi, myslím si to cross prilba Airoh Twist 2.0 je celkom dobre navrhnutý a rozhodne dobre vyzerá.

Ultraľahká prilba

Cross prilba zaväzuje, je ultra ľahká. 1180 gramov uvádzaných na produktovom liste, môj krk potvrdzuje, že neváži veľmi ťažko. Na ceste aj v teréne sa pre svoju hmotnosť rýchlo zabudne.

Čo sa týka pohodlia, budem úprimný, prvé hodiny mi to neprišlo „pohodlné“. Ale práve som prešiel 40 000 km s prilbou Commander naskrutkovanou na hlave. V dôsledku toho to skončilo s tvarom mojej lebky. Akejkoľvek prilbe potom môže „chýbať pohodlie“. Po niekoľkých hodinách jazdy získava Twist 2.0 aj na komforte a na kvalitu peny interiéru je radosť pozerať. Sú tiež odnímateľné a umývateľné (veľké plus v porovnaní s predtým testovanou prilbou) a skôr vítané vzhľadom na jej použitie cross .

Ľahká, kvalitná pena, dobrá ventilácia... prilba Airoh Twist 2.0 je vo všeobecnosti pohodlné. Nakoniec má dvojitú D pracku, jednoduché použitie, na ktorú si veľmi rýchlo zvyknete.

Dizajn, ktorý je agresívny a zároveň oceniteľný!

Stačí sa pozrieť na stránku s prilbami Airoh , aby ste videli, že chlapci vedia niečo o dizajne. Dizajn (pomerne agresívny tvar prilieb, dobre navrhnutý a čistý) sa mi páči rovnako ako ozdoby značky Airoh . Všetko cross prilby značky majú štýl. Veľmi sa mi páčil karbónový dekor na mojej prilbe Airoh Commander. Vzal som si tento v matnej čiernej (čierna matná na produktovom liste), ktorý tiež považujem za veľmi vydarený, bez chýb, s perfektnou povrchovou úpravou.

Malý doplnok: chránič brady s prachovým filtrom

Bonusom, ktorý by sme na cestách Latinskej Ameriky ocenili, je chránič brady s prachovým filtrom, veľmi praktický na svahoch. Tento prachový filter je tiež odnímateľný, aby sa dal následne vyčistiť, čo je dobré pre off-road. Na druhej strane nemá podbradník (myslím, že by bol ľahší). Preto sa musí v zime používať s nákrčníkom s rizikom rýchleho prechladnutia.

10/10 pre cross prilbu Airoh Twist 2.0 do každého terénu

Ako už bolo povedané vyššie, pri použití na cestách táto prilba nie je skvelá. Ale mimo ciest, mimo cesty, s vhodnou maskou sa to hodí... Najmä pri zobrazenej cene (o niečo viac ako 100,00 €)! Je veľmi ľahký, hyper odvetraný, príjemný na nosenie. Má dobrú tvár. THE cross prilba Airoh Twist 2.0 je skutočne prilba vhodná do terénu... S veľmi zaujímavým pomerom kvalita/cena v tejto kategórii.

Bohužiaľ nie je zvlášť vhodná pre moje použitie: denná cestná prilba s občasnými stopami a off-road. Na to sa lepšie hodila prilba Airoh Commander.

Pozrite si produktový list

Kvalita / povrchová úprava 4.3
Pohodlie 4.1
Vetranie 5
Zorné pole 4.3
Hmotnosť4.5

Môj názor: jednoznačne cross prilba!

Cross prilba Airoh Twist 2.0, bez šiltu, bez podbradníka, ultra light je určite prilba vhodná do každého terénu. Nadšenec cross lyžovania ocení jeho nízku cenu a jednoduchosť.
4.4

Zdieľajte tento článok

Mathilde Tay

5 rokov nezávislý spisovateľ, 4 roky som „závislý“ motorkár. Áno, som tá, ktorú niekedy nazývame „sandbag“, tá, ktorá natáča videá, zatiaľ čo jej manžel si užíva jazdu na motorke po cestách a pod kalifornským slnkom. Fanúšik trail road tripov, som fanúšikom aj starých bicyklov. Konečný sen? Že môj manžel konečne vidí potenciálne zvádzanie sajdkáry alebo jazdy rukami na riadidlách Triumph Speed ​​​​Twin vo veku môjho otca (1946)

Bez komentára

Pridajte svoje