Nasleduj nás :

Cross topánky Fox Comp X 2024, testované a overené Maxom, zákazníkom Motoblouz


test cross topánok Fox Comp X 2024

Či už jazdíte na YZ125, 300 EXC, Tenere 700 alebo veľkom BM Adventure, pravdepodobne ste fanúšikom off-roadov alebo poľných ciest. A kto hovorí off road, hovorí motokrosové topánky. Sú dôležitou súčasťou vybavenia každého seriózneho pilota. Dnes sa podrobne pozrieme na verziu cross topánky Fox Comp X 2024. Vybavenie, ktoré som mal možnosť testovať za posledných 6 mesiacov, a ktoré ma nesklamalo!

Pohľad späť na rad Fox 2024

Pre rok 2024, značka Fox kompletne prepracovala svoj rad topánok so svojimi tromi vlajkovými modelmi v ponuke. Vrchol ponuky Instinct, stredná možnosť Motion a model Comp, ktorý nás dnes zaujíma. Ak ho Fox umiestni na vstupnú úroveň, jeho charakteristiky sú podľa môjho názoru viac podobné strednej triede. V skutočnosti je jednou zo silných stránok ponuky motokrosových topánok Fox určitá konzistentnosť v dizajne rôznych modelov. Od Instinct po Comp majú topánky jedinečnú formu a podobné vlastnosti. Príležitosť pre pilotov využívať niektoré „špičkové“ funkcie za dostupnejšiu cenu.

testovanie cross topánok Fox Comp X 2024 v akcii

Premier pohľad: cross topánky Fox Comp X 2024

Esteticky povedané, motokrosové topánky sa vám buď páčia, alebo sa vám nepáčia. Vo všeobecnosti tí, ktorí ich nosia, súhlasia s tým, že vyzerajú úžasne. A fox čižmy mať vždy malý efekt... Skutočnosť, že ste zaplatili niekoľko stoviek eur? Pocit neporovnateľnej ochrany? Nedostatok objektivity praktizujúcich tejto všetko pohlcujúcej vášne, ktorá je off-roadová? Je ťažké pochopiť, prečo má tento pancier na nohy taký účinok...

choď do terénu, nabúraj svoju motorku! pri teste cross topánok fox comb X 2024

To všetko, aby som povedal, že esteticky sa mi tieto naozaj páčia cross topánky Fox Comp X 2024. Vybral som si model plná čierna, skôr triezvy a decentný, kde sa v šedej farbe vyníma len ikona značky, na päte a prednej časti čižmy. Ikonou značky je samozrejme táto líščia hlava, ktorá má svoj pôvod v mene zakladateľov značky: bratov Geoffa a Boba Fox . Pravdepodobne ste neprišli na hodinu dejepisu, tak sa vráťme k čižmám. 

Existujú v dvoch ďalších farbách, ktoré napriek farebnému nádychu zostávajú triezvy a decentné. O ich úplnom natretí žiarivou fluorescenčnou žltou alebo oranžovou farbou nemôže byť ani reč. Efektívny štýl bez rozruchu, ktorého sa držím. K dispozícii je dvojfarebný čierny a khaki model a ďalšia trikolóra, ktorá kombinuje najmä čiernu a sivú, s nádychom tmavohnedej na prackách a podrážke. 

Montáž z rôznych materiálov posilňuje estetiku topánky a vyžaruje z nej kvalita. Cítime, že anatómia bola rozpitvaná a premyslená, aby sa všetko harmonicky spájalo. Preto bezchybný dizajn. 

Pri nohách

Keď som si ho premier obliekol, bolo to zjavenie. Nikdy som nemal príležitosť obuť si skutočné motokrosové topánky. Myslím, že všetko je prvýkrát. Vždy som nosil čižmy orientované Dobrodružstvo, ktoré majú byť menej radikálne, viac „univerzálne“ a teoreticky pohodlnejšie. Uvedomujem si, že medzi teóriou a praxou často niečo uviazne. V tomto prípade moje prsty na nohách.

Raz v týchto cross topánky Fox Comp X 2024, naozaj som mala pocit, že vo forme, najmä na výšku, je miesto aj pre tie najkrivenejšie prsty na svete. Mohol som ti ukázať fotku, ale nie som sadista. To všetko preto, aby sme povedali, že sa tam od začiatku cítime veľmi dobre a že tento pocit pohodlia pretrváva počas dlhých dní pokrčený.

Po dobrom mesiaci je puzdro dokonale prispôsobené vašej stope a dovolím si tvrdiť, že je to ako papuče. Všimnite si, že hoci je „špička“ pomerne vysoká, v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi bola znížená, aby sa umožnilo plynulé a presné radenie. 

Konštrukcia z mikrovlákna poskytuje flexibilitu hneď po vybalení, čo umožňuje presné prispôsobenie rôznym tvarom chodidiel. Polstrovanie okolo členku a široký otvor na lýtku zaisťujú dobrú oporu a optimálne pohodlie. K tomu všetkému sa tieto čižmy dodávajú v polovičných veľkostiach pre presnejšie prispôsobenie, vrátane veľkostí 9,5, 10,5 a 11,5. Popoluška mala radšej dávať pozor. 

Aký je rozdiel medzi topánkami Adventure?

Vráťme sa k čižmám Dobrodružstvo, je pravda, že ponúkajú určitú flexibilitu pri opustení kokpitu. Je to praktické na dlhé cesty alebo výlety, keď spojíte jazdu autom a prehliadkou pamiatok. Ale čo sa týka pohodlia na palube motocykla, „statického“ pohodlia na špičkách, Comp X sú neprekonateľné. Čo sa týka turistiky, bude trvať niekoľko mesiacov, kým budú topánky skutočne flexibilné v oblasti členku a špičky. Všimnite si, že tento prístup, ktorý na začiatku nie je nevyhnutne prirodzený, sa časom zmenšuje. 

Zloženie

Na výrobu topánok nepotrebujete len kožu a kladivo. Žiadne prekvapenie! Fox nám ponúka montáž z kvalitných materiálov, všetko určené na ochranu o jazdec, komfort a jazdný výkon. Takže na týchto cross topánky Fox Comp X 2024, nájdeme: 

  • mikrovlákno ako základný materiál
  • tvrdý plast na spevnenie kľúčových oblastí
  • tPU ochrany na holeni, špičke, päte a lýtku pre optimálne pokrytie
  • guma POSITAC na vnútornej strane topánok poskytuje stabilitu a oporu voči podvozku motocykla
  • panely z prešívaného materiálu v menej kritických oblastiach pre zvýšenie flexibility pri zachovaní určitej robustnosti 
  • rovnaká guma POSITAC na podrážke zaisťuje odolnosť a maximálnu priľnavosť na špičkách a vozovke
  • nový systém zapínania so štyrmi mikrometrickými prackami pre presné a rýchle nastavenie (v porovnaní s 3 na modeli 2023)
  • podošva z kompozitného materiálu poskytuje chodidlu stabilitu a podporu 
  • zvršok zo syntetického mikrovlákna pre vynikajúci komfort a perfektný strih.
  • pásik semišovej látky po celej výške vo vnútri, pre udržanie správnej polohy päty v čižme
  • vnútorná podšívka zo sieťoviny pre pohodlie a priedušnosť

Udržateľnosť 

Povedzme si úprimne, nejde o žiadny „dlhodobý test“. Šesť mesiacov nie je v živote topánok na motorku veľa. ale zatiaľ je všetko dobré… Momentálne nevyčnieva ani jedna niť, neodlepuje sa ani jeden panel. Nie je čo hlásiť: čižmy plnia svoju úlohu a každý deň je pohodlnejší ako ten predchádzajúci. V každom prípade tu môžeme vyzdvihnúť istú túžbu po udržateľnosti zo strany značky, keďže tieto Comp

Pamätajte si, že na predĺženie životnosti vašich motokrosových topánok sa odporúča ich po každom použití vyčistiť, uložiť na suchom, dobre vetranom mieste a pravidelne kontrolovať stav materiálov a materiálov švy, aby ste zistili akékoľvek známky predčasného opotrebenie alebo poškodenie... A postarajte sa o ne skôr, než bude neskoro! Pamätajte tiež, že životnosť motokrosových topánok závisí veľa od jazdca. Pri správnej starostlivosti môžu dobré topánky zvyčajne poskytnúť spoľahlivú ochranu a výkon na niekoľko rokov.

Čo je verzia X? 

Možno ste si všimli, že existuje klasická verzia Comp a tu testovaná verzia X, o 10 eur drahšia. Model X ponúka všetky funkcie topánok Comp s pridanou zosilnenou trakciou na podrážke. Vonkajší vzor je navrhnutý tak, aby poskytoval lepšiu priľnavosť na rôznych typoch terénu, s ktorými sa môžete stretnúť tam vonku. Tento vzor je otvorený a hrebene umožňujú prúdenie tekutín smerom von. Preto ponúkajú lepšiu priľnavosť napríklad v blate. Klasický model by mal byť uprednostňovaný pre prísne motokrosové tréningy. 

zamerajte sa na grip cross topánok Fox Comp X 2024

Okrem toho sú slová „OFFROAD“ nenápadne zobrazené na vonkajšej špičke batožinového priestoru, na rozdiel od „COMP“ na klasickej verzii. Na stupnici nie je medzi týmito dvoma variáciami žiadny rozdiel. 

Posledné slovo

Povedal by som, že tieto cross topánky Fox Comp X 2024 predstavujú solídnu voľbu pre začínajúcich a stredne pokročilých jazdcov. Aj keď Comp nemá systém pántov ako jeho náprotivky, ponúkajú dobrú oporu pre členok, najmä bočný, čo je u základnej topánky zriedkavé. Ide o dokonalú rovnováhu medzi ochranou, komfortom a „dostupnou“ cenou. V dnešnej cene 290 eur to nie je nič, ale Comp Pre mňa je to odkaz, na ktorý sa môžem spoľahnúť vždy, keď idem von.

To je všetko, neváhajte kontaktovať zákaznícky servis Motoblouz , ak máte špecifické potreby, alebo nám položte svoje otázky priamo v komentároch. Radi na ne odpovieme. Zostaňte v bezpečí na svahoch!

Pozrite si produktový list

testovanie cross topánok Fox na cestách v Portugalsku

Max z One Month One Ride. 

Pohodlie4.5
Ochrana4
Estetické 4.3
Jednoduchosť použitia 4.5
Hodnota za peniaze 4.8

Moja recenzia: Dobrá voľba pre začiatočníkov a stredne pokročilých jazdcov

Je to dokonalá rovnováha medzi ochranou, pohodlím a pomerom cena/výkon. cross topánky Fox Comp X 2024 majú všetky základné funkcie, ktoré od páru motokrosových topánok hľadáte.
4.4

Zdieľajte tento článok

Jeden mesiac jedna jazda

Max je vášnivý motocyklový nadšenec. Ja, Mathilde, som nadšený cestovaním (a jedlom). Bolo to ako duo (alebo trio so Super 10), keď sme sa rozhodli ísť naživo a jazdiť pod kalifornským slnkom. História objavovania krajiny, kultúry... a amerických kulinárskych zázrakov. Takže tu sme ako duo, ktoré zhŕňa naše bláznivé... alebo skôr naše zemité, slnečné a úžasné dobrodružstvá. Sledujte nás aj na Insta.

Bez komentára

Pridajte svoje